Rijscholen in Purmerend

43 rijscholen gevonden in Purmerend

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Purmerend of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Woon je niet in Purmerend, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Purmerend werken ook in plaatsen als Broek in Waterland, Den Burg, Den Ilp, Hobrede, Ilpendam, Jisp, Kwadijk, Landsmeer, Middelie, Middenbeemster, Monnickendam, Oostzaan, Purmer, Purmerend, Purmerland, Volendam, Watergang, Wijdewormer, Wormer, Zaandam, of Zuidoostbeemster

Slagingskans in Purmerend

Purmerend heeft in totaal 43 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Gemiddeld doen rijscholen het in Purmerend iets minder goed dan collega`s in de rest van Nederland. Hier ligt het slagingspercentage gemiddeld 4% lager.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Heb je de juiste rijschool in Purmerend gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Purmerend

Statistieken voor Purmerend

43

rijscholen

53%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Purmerend bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Purmerend zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Purmerend

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Purmerend?

  Er zijn 43 rijscholen in Purmerend waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Purmerend?

  De beste rijschool van Purmerend is AVO-Fun2Drive met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Purmerend?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Purmerend is 53%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Purmerend?

  Een rijles bij een rijschool in Purmerend kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Purmerend volgen?

  Bij een van de 43 rijscholen in Purmerend kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Purmerend en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Purmerend rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Purmerend te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Purmerend heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.