Meest gestelde vragen

Hier treft u een overzicht met de meest gestelde vragen over het gebruik van ons platform. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan even een mailtje naar info@rijlessen.nl. Wij zullen deze binnen 24uur beantwoorden.

Algemene vragen

 • Rijlessen.nl is een platform om leerlingen en rijscholen met elkaar in contact te brengen. Wij doen dit door rijscholen zo overzichtelijk mogelijk en met zo veel mogelijk beschikbare informatie weer te geven waardoor de leerling de juiste keuze kan maken.

 • Ja, wij zijn volledig onafhankelijk en hebben er zelf geen belang bij om de keuze van leerlingen te beinvloeden

 • U kunt uw vraag of suggestie per mail sturen naar info@rijlessen.nl en zullen deze zo snel mogelijk voor u beantwoorden

Vragen voor rijscholen

 • Wij hanteren diverse openbare bronnen om gegevens van rijscholen op te halen en te publiceren, zoals Google en het CBR. Aangezien deze data openbaar is en onze dienst u als rijschoolhouder alleen maar voordeel oplevert, zijn wij zo vrijblijvend geweest om de locatie van uw rijschool op onze website op te nemen. U hoeft hier niets voor te betalen en heeft hier ook geen account voor nodig.

 • Jazeker! Wij brengen geen enkele kosten in rekening voor de vermelding van uw rijschool. Ook het aanmaken van een account is volledig gratis en biedt daarmee extra voordelen. Het kan zijn dat wij in de toekomst betaalde extra opties ontwikkelen voor het platform maar zullen u daar tijdig van op de hoogte brengen en nooit zomaar kosten voor in rekening brengen.

 • Nee, dat is niet nodig. Wij hebben alle gegevens van alle rijscholen in Nederland reeds ingevuld en leerlingen worden mits uw emailadres en/of telefoonnummer bekend is, rechtstreeks doorgestuurd naar u.

 • Wanneer u een account aanmaakt kunt u zelf uw rijschool beheren. U kunt hier de gegevens aanpassen, statistieken inzien, diensten toevoegen en nog veel meer. Wanneer u uw gegevens aanvult wordt u daarnaast ook beter gevonden door leerlingen en door Google en verhoogt dit het aantal contactmomenten met leerlingen.

 • Tuurlijk! Geen enkel probleem. Als u ons een mailtje stuurt naar info@rijlessen.nl met de naam en postcode van uw rijschool dan zullen we er voor zorgen dat uw rijschool niet meer vermeld wordt en dat leerlingen niet meer worden doorgestuurd. U kunt ook een account aanmaken waar u uw vermelding (tijdelijk) uit kunt schakelen. Wanneer u weer toe bent aan leerlingen kunt u hem ook weer met 1 klik aan zetten. Handig toch!

 • Dat is geen probleem. Als u ons een mailtje stuurt naar info@rijlessen.nl met de wijziging en de gegevens van uw rijschool dan passen wij dit voor u aan

 • U kunt uw vraag of suggestie per mail sturen naar info@rijlessen.nl en zullen deze zo snel mogelijk voor u beantwoorden

Vragen voor leerlingen

 • Rijlessen.nl is een platform om leerlingen en rijscholen op een eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen.

 • Je proeflesaanvraag gaat rechtstreeks naar de betreffende rijschool en deze zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Wij spelen hier verder geen rol bij en zijn ook niet verantwoordelijk voor de afhandeling hiervan.

 • Er zijn rijscholen die een gratis proefles geven en anderen brengen kosten in rekening die je soms terug krijgt als je een volledige rijcursus afneemt. Overleg dit vantevoren met de rijschoolhouder. Dan weet je waar je aan toe bent.

 • U kunt uw vraag of suggestie per mail sturen naar info@rijlessen.nl en zullen deze zo snel mogelijk voor u beantwoorden