Start de verkeersborden toets

Verkeersborden oefenen

Wil je onbeperkt oefenen voor je theorie examen? Oefen dan hier voor je verkeersborden. Je kunt hier je kennis van alle verkeersborden gratis testen en kijken of je klaar bent voor je theorie examen. Zorg dat je de toets 1 week lang minimaal 2 keer per dag doet nadat je de betekenis van alle borden al goed geleerd hebt.

De basis van de verkeersregels is de betekenis van de verkeersborden. Als je niet weet wat welk bord betekent, dan weet je ook niet of je een weg in mag rijden, of wie je voor moet laten. Als verkeersdeelnemer is het daarom van groot belang dat je de betekenis van elk verkeersbord uit je hoofd leert.

Hoe vaak moet je oefenen?

Het is van belang dat je de verkeersborden toets vaak oefent. Er zijn ongeveer 100 verkeersborden en per test krijg je 20 vragen. Als je elke dag minimaal 2 testen oefent en goed kijkt naar wat je verkeerd doet, dan leer je van je fouten en heb je de basis van je theorie-examen snel onder de knie. stop verkeersbord

Wat zijn de kosten voor het verkeersborden oefenen?

Het oefenen van de verkeersborden is helemaal gratis. Wij bieden dit als een extra service aan om ons rijles platform beter te maken voor onze bezoekers. Je kunt daarom de test zo vaak doen als je zelf wilt. Zorg er daarom voor dat je vaak oefent, zodat je tijdens je theorie examen de betekenis van alle verkeersborden uit je hoofd kent.

Hoeveel verschillende verkeersborden zijn er in Nederland?

Er zijn in Nederland ongeveer 150 verschillende verkeersborden. De ene kom je vaker tegen dan de ander en je hoeft daarom niet van alle verkeersborden de betekenis te weten. Er zijn ongeveer 100 borden waarvan je de betekenis dient te kennen voor je aan je theorie examen begint. alle verkeersborden Er zijn paar trucjes om de verschillende borden te kunnen onderscheiden. Zo heeft een rond wit verkeersbord met een rode rand altijd de 'verboden' betekenis. Kijk je dan naar het plaatje wat er in staat, dan heeft het daar betrekking op. Ditzelfde geldt voor een wit driehoekig bord met een rode rand en de punt naar boven. Dit zijn altijd waarschuwingsborden, waarvan het plaatje in het midden aangeeft wat het onderwerp van de waarschuwing is. (zo geeft het verkeersbord hierboven aan dat je moet opletten voor wegwerkzaamheden). Als je logisch nadenkt kom je vaak een heel eind. Oefen de verkeersborden vaak en je theorie examen wordt een succes.

Verkeersborden oefenen

  • Als je dit bord ziet, dan?