Nieuwe testvragen tijdens autotheorie-examen

CBR doet test met nieuwe vragen tijdens autotheorie-examen

Chantal van Beek
10-04-2024
2 minuten
Het CBR start vanaf woensdag 17 april dit jaar met een test tijdens het auto theorie examen. De testvragen tellen nog niet mee voor het resultaat van het examen, de lesstof blijft ook gelijk.

Deelnemers aan het autotheorie examen zullen een aantal testvragen te zien krijgen die een andere opzet hebben dan de andere vragen. De nieuwe testvraag van het CBR start met een filmpje van maximaal 5 seconden en eindigt met een stilstaande afbeelding zoals in onderstaande video te zien is.

Testvragen helpen bij betere inzichten en resultaten

Deze nieuwe manier van vragen stellen zorgt er voor dat de situatie duidelijker is dan alleen op een afbeelding van bijvoorbeeld een verkeersbord. Het CBR test met deze manier van vragen stellen of dit de resultaten van het theorie-examen ten goede komen. Naast deze nieuwe testvragen blijft ook de oude variant zonder filmpje bestaan. Testvragen zijn twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat.

Leren voor je theorie examen

De wijze van leren voor je theorie examen verandert dan niet, de lesstof blijft gelijk. Blijf dus gewoon je bestaande theorie examen oefenen om je goed voor te bereiden op het examen. Wanneer het CBR besluit om de testvragen om te zetten in definitieve vragen, dan zal dit ook in de lesstof worden doorgevoerd.