Rijscholen in Rotterdam

303 rijscholen gevonden in Rotterdam

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Rotterdam of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Rotterdam woont of in de buurt zoals in Delft, Hoogvliet, Pernis, Poortugaal, Rhoon, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, of Vondelingenplaat, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Rotterdam

In Rotterdam zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 303 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

Het gemiddelde slagingspercentage in Rotterdam ligt met 44% heel wat lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let er dus goed op wanneer je een rijschool uitkiest dat deze goede recensies heeft en een slagingspercentage dat niet te ver onder het gemiddelde (57%) van Nederland ligt .

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Rotterdam gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Rotterdam

Statistieken voor Rotterdam

303

rijscholen

44%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Rotterdam bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Rotterdam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Rotterdam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Rotterdam?

  Er zijn 303 rijscholen in Rotterdam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Rotterdam?

  De beste rijschool van Rotterdam is Verkeersschool Rijsimpel met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Rotterdam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Rotterdam is 44%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Rotterdam?

  Een rijles bij een rijschool in Rotterdam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Rotterdam volgen?

  Bij een van de 303 rijscholen in Rotterdam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Rotterdam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Rotterdam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Rotterdam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Rotterdam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.