Rijscholen in Wanneperveen

2 rijscholen gevonden in Wanneperveen

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Wanneperveen of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Belt-Schutsloot, Bovensmilde, Giethoorn, Meppel, Nijeveen, Wanneperveen, of Zwartsluis woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Wanneperveen. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Wanneperveen

In Wanneperveen hebben we 2 rijleslocaties met een gemiddeld slagingspercentage van 77% voor je gevonden. Mocht daar niet de juiste rijschool bij zitten, dan kan je ook in de omgeving kijken. Zo hebben we ook in Bovensmilde (1), Meppel (16), Wanneperveen (2), en Zwartsluis (1) rijscholen gevonden die in Wanneperveen rijlessen verzorgen.

De hoogste kans van slagen bij een rijschool in de buurt van Wanneperveen heb je in Wanneperveen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt daar op 77%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Meppel. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Meppel op 64%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Vraag hier snel een proef rijles aan in Wanneperveen. Tijdens een proefles kom je te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Wanneperveen

Statistieken voor Wanneperveen

2

rijscholen

77%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Wanneperveen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Wanneperveen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Wanneperveen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Wanneperveen?

  Er zijn 2 rijscholen in Wanneperveen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Wanneperveen?

  De beste rijschool van Wanneperveen is Rijschool Hooijer met een gemiddeld slagingspercentage van 82%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Wanneperveen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Wanneperveen is 77%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Wanneperveen?

  Een rijles bij een rijschool in Wanneperveen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Wanneperveen volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Wanneperveen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Wanneperveen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Wanneperveen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Wanneperveen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Wanneperveen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.