Rijscholen in Breda

47 rijscholen gevonden in Breda

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Breda of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Woon je in de buurt van Breda zoals Bavel, Breda, Dorst, Etten-Leur, Molenschot, Oosterhout, Prinsenbeek, Terheijden, Teteringen, of Ulvenhout dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Breda

Breda heeft in totaal 47 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Rijscholen in Breda doen het gemiddeld 8% minder goed dan hun collega`s in Nederland. Slechts 49% slaagt voor het eerste rijexamen in Breda. Zoek altijd een rijschool met een hoog slagingspercentage en goede ervaringen.

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Breda gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Breda
kaart rijscholen Breda

Statistieken voor Breda

47

rijscholen

49%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Breda

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Breda en omgeving

alle rijscholen in Breda bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Breda zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Breda

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Breda?

  Er zijn 47 rijscholen in Breda waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Breda?

  De beste rijschool van Breda is Verkeersschool Peter Verhoof met een gemiddeld slagingspercentage van 84%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Breda?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Breda is 49%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Breda?

  Een rijles bij een rijschool in Breda kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Breda volgen?

  Bij een van de 47 rijscholen in Breda kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Breda en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Breda rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Breda te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Breda heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.