Rijscholen in Leiden

32 rijscholen gevonden in Leiden

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Leiden of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Woon je in de buurt van Leiden zoals Gelderswoude, Hazerswoude Rijndijk, Hoogmade, Kaag, Katwijk, Koudekerk aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Oud-Ade, Rijnsburg, Rijpwetering, Roelofarendsveen, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond, Wassenaar, Woubrugge, of Zoeterwoude dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Leiden

In Leiden zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 32 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

Gemiddeld slagen er met 59% in Leiden iets meer leerlingen voor hun eerste rijexamen dan in de rest van Nederland. Daar ligt het gemiddelde slagingspercentage 2% lager op 57%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Leiden een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Leiden

Statistieken voor Leiden

32

rijscholen

59%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Leiden bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Leiden zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Leiden

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Leiden?

  Er zijn 32 rijscholen in Leiden waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Leiden?

  De beste rijschool van Leiden is HBO met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Leiden?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Leiden is 59%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Leiden?

  Een rijles bij een rijschool in Leiden kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Leiden volgen?

  Bij een van de 32 rijscholen in Leiden kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Leiden en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Leiden rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Leiden te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Leiden heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.