Rijscholen in Ommen

4 rijscholen gevonden in Ommen

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Ommen of omgeving! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Arriën, Beerze, Dalmsholte, Dedemsvaart, Giethmen, Lemele, Ommen, Stegeren, Vilsteren, of Witharen woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Ommen. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Ommen

We hebben 4 rijscholen in Ommen voor je gevonden. Het gemiddelde slagingspercentage is hier 72%. Mocht er in Ommen geen plek zijn dan kan je het wellicht vlakbij proberen zoals in Dedemsvaart (8), en Ommen (4). Daar zijn ook rijscholen die rijlessen in Ommen aanbieden.

Voor de hoogste slagingskans in de buurt van Ommen kan je voor het behalen van je rijbewijs het beste naar Ommen uitwijken. Daar ligt het gemiddelde van alle rijscholen op 72%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Dedemsvaart. Daar zijn 8 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Dedemsvaart op 63%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Ommen. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Ommen
kaart rijscholen Ommen

Statistieken voor Ommen

4

rijscholen

72%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Ommen

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Ommen en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Ommen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Ommen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Ommen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Ommen?

  Er zijn 4 rijscholen in Ommen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Ommen?

  De beste rijschool van Ommen is School voor Praktijkonderwijs 'De Maat' met een gemiddeld slagingspercentage van 85%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Ommen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Ommen is 72%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Ommen?

  Een rijles bij een rijschool in Ommen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Ommen volgen?

  Bij een van de 4 rijscholen in Ommen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Ommen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Ommen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Ommen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Ommen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.