Rijscholen in Rouveen

2 rijscholen gevonden in Rouveen

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Rouveen of omgeving! Woon je niet in Rouveen, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Rouveen werken ook in plaatsen als Hasselt, Meppel, Nieuwleusen, Punthorst, Rouveen, Staphorst, Zwartsluis, of Zwolle

Slagingskans in Rouveen

In Rouveen hebben we 2 rijleslocaties met een gemiddeld slagingspercentage van 58% voor je gevonden. Mocht daar niet de juiste rijschool bij zitten, dan kan je ook in de omgeving kijken. Zo hebben we ook in Hasselt (1), Meppel (16), Nieuwleusen (3), Rouveen (2), Staphorst (2), Zwartsluis (1), en Zwolle (34) rijscholen gevonden die in Rouveen rijlessen verzorgen.

De hoogste kans van slagen bij een rijschool in de buurt van Rouveen heb je in Nieuwleusen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt daar op 77%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Zwolle. Daar zijn 34 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Zwolle op 59%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Rouveen. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Rouveen
kaart rijscholen Rouveen

Statistieken voor Rouveen

2

rijscholen

58%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Rouveen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Rouveen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Rouveen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Rouveen?

  Er zijn 2 rijscholen in Rouveen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Rouveen?

  De beste rijschool van Rouveen is Rijschool Rouveen met een gemiddeld slagingspercentage van 58%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Rouveen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Rouveen is 58%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Rouveen?

  Een rijles bij een rijschool in Rouveen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Rouveen volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Rouveen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Rouveen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Rouveen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Rouveen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Rouveen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.