Rijscholen in Schagen

7 rijscholen gevonden in Schagen

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Schagen of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Schagen woont of in de buurt zoals in 't Veld, 't Zand, Barsingerhorn, Burgerbrug, Dirkshorn, Haringhuizen, Kolhorn, Lutjewinkel, Oudesluis, Schagen, Schagerbrug, Sint Maarten, Sint Maartensbrug, Sint Maartensvlotbrug, Tuitjenhorn, Waarland, Wieringerwaard, Winkel, of Zijdewind, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Schagen

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 7 rijscholen in Schagen en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Schagen ligt op 57%. Dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde van mensen die slagen voor hun rijexamen.

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Is er in Schagen een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Schagen
kaart rijscholen Schagen

Statistieken voor Schagen

7

rijscholen

57%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Schagen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Schagen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Schagen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Schagen?

  Er zijn 7 rijscholen in Schagen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Schagen?

  De beste rijschool van Schagen is Rijschool Schutte met een gemiddeld slagingspercentage van 72%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Schagen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Schagen is 57%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Schagen?

  Een rijles bij een rijschool in Schagen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Schagen volgen?

  Bij een van de 7 rijscholen in Schagen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Schagen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Schagen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Schagen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Schagen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.