Rijscholen in Sneek

16 rijscholen gevonden in Sneek

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Sneek of omgeving! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Abbega, Boazum, Dearsum, Folsgare, Gauw, Goënga, Goingarijp, Hartwerd, Heeg, Hidaard, Hommerts, IJlst, IJsbrechtum, Jutrijp, Loënga, Lutkewierum, Nijland, Offingawier, Oosthem, Oppenhuizen, Poppenwier, Reahûs, Rien, Scharnegoutum, Sibrandabuorren, Sneek, Terherne, Tersoal, Tirns, Tjalhuizum, of Uitwellingerga woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Sneek. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Sneek

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 16 rijscholen in Sneek en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Sneek iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 55%. Dat is 2% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Sneek zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Sneek gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Sneek
kaart rijscholen Sneek

Statistieken voor Sneek

16

rijscholen

55%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Sneek

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Sneek en omgeving

alle rijscholen in Sneek bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Sneek zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Sneek

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Sneek?

  Er zijn 16 rijscholen in Sneek waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Sneek?

  De beste rijschool van Sneek is Verkeersschool Grutte Pier met een gemiddeld slagingspercentage van 87%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Sneek?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Sneek is 55%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Sneek?

  Een rijles bij een rijschool in Sneek kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Sneek volgen?

  Bij een van de 16 rijscholen in Sneek kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Sneek en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Sneek rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Sneek te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Sneek heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.