Rijscholen in Alblasserdam

8 rijscholen gevonden in Alblasserdam

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Alblasserdam of omgeving? Dat komt goed uit! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Alblasserdam, Bleskensgraaf, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Nieuw-Lekkerland, Noorden, Oud-Alblas, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Streefkerk, Wijngaarden, of Zwijndrecht woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Alblasserdam. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Alblasserdam

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 8 rijscholen in Alblasserdam en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je rijexamen bij een rijschool in Alblasserdam ligt met 64% heel wat hoger dan in der rest van Nederland (57%). Als dat geen succes wordt!

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Alblasserdam een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Alblasserdam

Statistieken voor Alblasserdam

8

rijscholen

64%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Alblasserdam en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Alblasserdam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Alblasserdam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Alblasserdam?

  Er zijn 8 rijscholen in Alblasserdam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Alblasserdam?

  De beste rijschool van Alblasserdam is B&M Verkeersbegeleidingen B.V. met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Alblasserdam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Alblasserdam is 64%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Alblasserdam?

  Een rijles bij een rijschool in Alblasserdam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Alblasserdam volgen?

  Bij een van de 8 rijscholen in Alblasserdam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Alblasserdam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Alblasserdam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Alblasserdam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Alblasserdam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.