Rijscholen in Almelo

22 rijscholen gevonden in Almelo

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Almelo of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Aadorp, Albergen, Almelo, Borne, Bornerbroek, Harbrinkhoek, Hertme, Hoge Hexel, Mariaparochie, Vriezenveen, Wierden, of Zenderen woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Almelo. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Almelo

Hier tref je een overzicht van alle 22 rijscholen in Almelo waaruit je kunt kiezen.

Gemiddeld doen rijscholen het in Almelo iets minder goed dan collega`s in de rest van Nederland. Hier ligt het slagingspercentage gemiddeld 1% lager.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Heb je de juiste rijschool in Almelo gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Almelo
kaart rijscholen Almelo

Statistieken voor Almelo

22

rijscholen

56%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Almelo

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Almelo en omgeving

alle rijscholen in Almelo bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Almelo zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Almelo

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Almelo?

  Er zijn 22 rijscholen in Almelo waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Almelo?

  De beste rijschool van Almelo is Rijschool Theo Dijk met een gemiddeld slagingspercentage van 81%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Almelo?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Almelo is 56%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Almelo?

  Een rijles bij een rijschool in Almelo kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Almelo volgen?

  Bij een van de 22 rijscholen in Almelo kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Almelo en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Almelo rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Almelo te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Almelo heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.