Rijscholen in Alphen aan den Rijn

24 rijscholen gevonden in Alphen aan den Rijn

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Alphen aan den Rijn of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Alphen aan den Rijn woont of in de buurt zoals in Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Giessenburg, Hazerswoude Dorp, Hazerswoude Rijndijk, Hoogmade, Koudekerk aan den Rijn, Leiderdorp, Moerkapelle, Roelofarendsveen, Ter Aar, Woubrugge, of Zwammerdam, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Alphen aan den Rijn

Hier tref je een overzicht van alle 24 rijscholen in Alphen aan den Rijn waaruit je kunt kiezen.

Rijscholen in Alphen aan den Rijn doen het met een gemiddeld slagingspercentage van 56% iets minder goed dan collega`s in de rest van Nederland. De kans van slagen tijdens het eerste rijexamen ligt 1% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let dus goed op als je met rijlessen gaat beginnen in Alphen aan den Rijn dat je voor een rijschool kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Alphen aan den Rijn gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Alphen aan den Rijn

Statistieken voor Alphen aan den Rijn

24

rijscholen

56%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Alphen aan den Rijn bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Alphen aan den Rijn zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Alphen aan den Rijn

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Alphen aan den Rijn?

  Er zijn 24 rijscholen in Alphen aan den Rijn waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Alphen aan den Rijn?

  De beste rijschool van Alphen aan den Rijn is Rijschool Pien met een gemiddeld slagingspercentage van 80%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Alphen aan den Rijn?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Alphen aan den Rijn is 56%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Alphen aan den Rijn?

  Een rijles bij een rijschool in Alphen aan den Rijn kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Alphen aan den Rijn volgen?

  Bij een van de 24 rijscholen in Alphen aan den Rijn kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Alphen aan den Rijn en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Alphen aan den Rijn rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Alphen aan den Rijn te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Alphen aan den Rijn heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.