Rijscholen in Amersfoort

47 rijscholen gevonden in Amersfoort

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Amersfoort of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Achterveld, Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Nijkerkerveen, Soest, Soesterberg, Stoutenburg, of Stoutenburg Noord woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Amersfoort. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Amersfoort

Amersfoort heeft in totaal 47 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Het gemiddelde slagingspercentage in Amersfoort ligt met 51% heel wat lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let er dus goed op wanneer je een rijschool uitkiest dat deze goede recensies heeft en een slagingspercentage dat niet te ver onder het gemiddelde (57%) van Nederland ligt .

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Amersfoort een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Amersfoort
kaart rijscholen Amersfoort

Statistieken voor Amersfoort

47

rijscholen

51%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Amersfoort

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Amersfoort en omgeving

alle rijscholen in Amersfoort bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Amersfoort zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Amersfoort

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Amersfoort?

  Er zijn 47 rijscholen in Amersfoort waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Amersfoort?

  De beste rijschool van Amersfoort is SRB met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Amersfoort?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Amersfoort is 51%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Amersfoort?

  Een rijles bij een rijschool in Amersfoort kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Amersfoort volgen?

  Bij een van de 47 rijscholen in Amersfoort kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Amersfoort en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Amersfoort rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Amersfoort te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Amersfoort heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.