Rijscholen in Amsterdam

197 rijscholen gevonden in Amsterdam

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Amsterdam of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Amsterdam woont of in de buurt zoals in Amstelveen, Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost, Badhoevedorp, Bovenkarspel, Diemen, Duivendrecht, Leimuiden, Luchthaven Schiphol, Meerkerk, Oude Meer, Ouderkerk aan de Amstel, Schiphol, Stompetoren, of Uithoorn, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Amsterdam

In Amsterdam zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 197 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Amsterdam iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 56%. Dat is 1% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Amsterdam zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Amsterdam gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Amsterdam

Statistieken voor Amsterdam

197

rijscholen

56%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Amsterdam bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Amsterdam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Amsterdam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Amsterdam?

  Er zijn 197 rijscholen in Amsterdam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Amsterdam?

  De beste rijschool van Amsterdam is Hippe Amsterdam met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Amsterdam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Amsterdam is 56%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Amsterdam?

  Een rijles bij een rijschool in Amsterdam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Amsterdam volgen?

  Bij een van de 197 rijscholen in Amsterdam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Amsterdam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Amsterdam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Amsterdam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Amsterdam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.