Rijscholen in Bolsward

4 rijscholen gevonden in Bolsward

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Bolsward of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Abbega, Allingawier, Blauwhuis, Bolsward, Burgwerd, Dedgum, Easterein, Exmorra, Folsgare, Greonterp, Hartwerd, Hichtum, Hidaard, Hieslum, IJlst, IJsbrechtum, Kûbaard, Lollum, Longerhouw, Nijland, Oosthem, Oudega, Parrega, Reahûs, Sandfirden, Schettens, Schraard, Sneek, Tirns, Tjalhuizum, Tjerkwerd, Waaksens, Westhem, Witmarsum, Wolsum, of Wommels woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Bolsward. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Bolsward

We hebben 4 rijscholen in Bolsward voor je gevonden. Het gemiddelde slagingspercentage is hier 64%. Mocht er in Bolsward geen plek zijn dan kan je het wellicht vlakbij proberen zoals in Blauwhuis (1), Bolsward (4), Burgwerd (1), Oudega (2), Sneek (16), en Wommels (2). Daar zijn ook rijscholen die rijlessen in Bolsward aanbieden.

Voor de hoogste slagingskans in de buurt van Bolsward kan je voor het behalen van je rijbewijs het beste naar Blauwhuis uitwijken. Daar ligt het gemiddelde van alle rijscholen op 86%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Sneek. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Sneek op 55%

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Bolsward. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Bolsward

Statistieken voor Bolsward

4

rijscholen

64%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Bolsward en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Bolsward zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Bolsward

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Bolsward?

  Er zijn 4 rijscholen in Bolsward waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Bolsward?

  De beste rijschool van Bolsward is Autorijschool Actief Bolsward met een gemiddeld slagingspercentage van 86%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Bolsward?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Bolsward is 64%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Bolsward?

  Een rijles bij een rijschool in Bolsward kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Bolsward volgen?

  Bij een van de 4 rijscholen in Bolsward kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Bolsward en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Bolsward rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Bolsward te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Bolsward heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.