Rijscholen in Castricum

7 rijscholen gevonden in Castricum

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Castricum of omgeving! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Akersloot, Beverwijk, Castricum, De Woude, Egmond aan Den Hoef, Egmond-Binnen, Heemskerk, Heiloo, Krommenie, Limmen, Markenbinnen, Uitgeest, of Zuidschermer woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Castricum. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Castricum

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 7 rijscholen in Castricum en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

Rijscholen in Castricum doen het gemiddeld 5% minder goed dan hun collega`s in Nederland. Slechts 52% slaagt voor het eerste rijexamen in Castricum. Zoek altijd een rijschool met een hoog slagingspercentage en goede ervaringen.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Castricum een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Castricum

Statistieken voor Castricum

7

rijscholen

52%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Castricum en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Castricum zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Castricum

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Castricum?

  Er zijn 7 rijscholen in Castricum waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Castricum?

  De beste rijschool van Castricum is Storm Verkeersopleidingen met een gemiddeld slagingspercentage van 79%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Castricum?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Castricum is 52%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Castricum?

  Een rijles bij een rijschool in Castricum kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Castricum volgen?

  Bij een van de 7 rijscholen in Castricum kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Castricum en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Castricum rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Castricum te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Castricum heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.