Rijscholen in Dokkum

6 rijscholen gevonden in Dokkum

Ben je op zoek naar een rijschool in Dokkum of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Aalsum, Bornwird, Brantgum, Broeksterwâld, Burdaard, Damwâld, De Falom, De Westereen, Dokkum, Driezum, Ee, Foudgum, Hantum, Hantumeruitburen, Hantumhuizen, Hiaure, Jannum, Jislum, Jouswier, Kollumerzwaag, Lichtaard, Metslawier, Niawier, Oostrum, Raard, Readtsjerk, Reitsum, Rinsumageast, Sibrandahûs, Triemen, Waaxens, Wâlterswâld, Westergeest, Wetsens, of Zwagerbosch woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Dokkum. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Dokkum

Hier tref je een overzicht van alle 6 rijscholen in Dokkum waaruit je kunt kiezen.

Rijscholen in Dokkum doen het met een gemiddeld slagingspercentage van 53% iets minder goed dan collega`s in de rest van Nederland. De kans van slagen tijdens het eerste rijexamen ligt 4% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let dus goed op als je met rijlessen gaat beginnen in Dokkum dat je voor een rijschool kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Dokkum gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Dokkum
kaart rijscholen Dokkum

Statistieken voor Dokkum

6

rijscholen

53%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Dokkum

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Dokkum en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Dokkum en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Dokkum zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Dokkum

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Dokkum?

  Er zijn 6 rijscholen in Dokkum waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Dokkum?

  De beste rijschool van Dokkum is Rijschool Mullender met een gemiddeld slagingspercentage van 72%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Dokkum?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Dokkum is 53%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Dokkum?

  Een rijles bij een rijschool in Dokkum kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Dokkum volgen?

  Bij een van de 6 rijscholen in Dokkum kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Dokkum en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Dokkum rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Dokkum te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Dokkum heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.