Rijscholen in Dordrecht

50 rijscholen gevonden in Dordrecht

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Dordrecht of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Woon je in de buurt van Dordrecht zoals 's-Gravendeel, Alblasserdam, Dordrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas, Papendrecht, Puttershoek, Ridderkerk, Sliedrecht, Wijngaarden, of Zwijndrecht dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Dordrecht

Dordrecht heeft in totaal 50 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Het gemiddelde slagingspercentage in Dordrecht ligt met 50% heel wat lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let er dus goed op wanneer je een rijschool uitkiest dat deze goede recensies heeft en een slagingspercentage dat niet te ver onder het gemiddelde (57%) van Nederland ligt .

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Dordrecht gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Dordrecht

Statistieken voor Dordrecht

50

rijscholen

50%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Dordrecht bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Dordrecht zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Dordrecht

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Dordrecht?

  Er zijn 50 rijscholen in Dordrecht waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Dordrecht?

  De beste rijschool van Dordrecht is De Verkeersagent Rijopleidingen met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Dordrecht?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Dordrecht is 50%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Dordrecht?

  Een rijles bij een rijschool in Dordrecht kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Dordrecht volgen?

  Bij een van de 50 rijscholen in Dordrecht kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Dordrecht en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Dordrecht rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Dordrecht te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Dordrecht heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.