Rijscholen in Drachten

19 rijscholen gevonden in Drachten

Ben je op zoek naar een rijschool in Drachten om rijlessen te kunnen volgen? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben 19 rijscholen gevonden in Drachten waar je kunt starten met het behalen van je rijbewijs. Of je nou gaat voor autorijlessen, scooterrijles of je motorrijbewijs wilt halen, je vindt hier de juiste rijschool om te beginnen met je rijlessen.

Het gemiddelde slagingspercentage voor een rijexamen in Drachten is 58%, (landelijk is dit 57 %) Neem direct contact op met de beste rijschool en vraag een proefles aan!

Statistieken voor Drachten

19

rijscholen

58%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Plaatsen in de buurt van Drachten

Mocht je geen geschikte rijschool in Drachten weten te vinden, dan kan je ook kijken bij de volgende plaatsen in de buurt:

alle rijscholen in Drachten bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Drachten zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Drachten

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Drachten?

  Er zijn 19 rijscholen in Drachten waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Drachten?

  De beste rijschool van Drachten is Autorijschool Graansma met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Drachten?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Drachten is 58%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Drachten?

  Een rijles bij een rijschool in Drachten kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Drachten volgen?

  Bij een van de 19 rijscholen in Drachten kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Drachten en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Drachten rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Drachten te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Drachten heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.