Rijscholen in Drachten

19 rijscholen gevonden in Drachten

Ben je op zoek naar een rijschool in Drachten of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Woon je in de buurt van Drachten zoals Beetsterzwaag, Boelenslaan, Boornbergum, De Tike, De Wilgen, Drachten, Drachtstercompagnie, Eastermar, Frieschepalen, Harkema, Houtigehage, Kortehemmen, Nijega, Olterterp, Opeinde, Opende, Rottevalle, Siegerswoude, Smalle Ee, Surhuisterveen, of Ureterp dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Drachten

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 19 rijscholen in Drachten en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

Met een gemiddeld slagingspercentage van 58% doen rijscholen in Drachten het iets beter dan het landelijk gemiddelde van 57%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Heb je de juiste rijschool in Drachten gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Drachten

Statistieken voor Drachten

19

rijscholen

58%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Drachten bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Drachten zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Drachten

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Drachten?

  Er zijn 19 rijscholen in Drachten waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Drachten?

  De beste rijschool van Drachten is Folkertsma autorijschool met een gemiddeld slagingspercentage van 79%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Drachten?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Drachten is 58%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Drachten?

  Een rijles bij een rijschool in Drachten kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Drachten volgen?

  Bij een van de 19 rijscholen in Drachten kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Drachten en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Drachten rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Drachten te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Drachten heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.