Rijscholen in Edam

2 rijscholen gevonden in Edam

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Edam of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Woon je niet in Edam, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Edam werken ook in plaatsen als Edam, Hobrede, Katwoude, Kwadijk, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Purmerend, Volendam, Warder, of Zuidoostbeemster

Slagingskans in Edam

Er zijn in Edam 2 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 56%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Edam (2), Middelie (1), Monnickendam (3), Oosthuizen (1), Purmerend (43), Volendam (4), en Zuidoostbeemster (1) een aantal rijscholen die rijlessen in Edam aanbieden.

In Oosthuizen ligt het gemiddelde slagingspercentage voor rijscholen op 70%. Dat is de best presterende plaats voor het behalen van je rijbewijs in de buurt van Edam.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Purmerend. Daar zijn 43 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Purmerend op 53%

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Vraag hier snel een proef rijles aan in Edam. Tijdens een proefles kom je te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Edam

Statistieken voor Edam

2

rijscholen

56%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Edam en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Edam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Edam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Edam?

  Er zijn 2 rijscholen in Edam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Edam?

  De beste rijschool van Edam is V.O.F. Verkeersschool Spoorenberg met een gemiddeld slagingspercentage van 67%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Edam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Edam is 56%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Edam?

  Een rijles bij een rijschool in Edam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Edam volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Edam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Edam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Edam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Edam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Edam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.