Rijscholen in Ede

30 rijscholen gevonden in Ede

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Ede of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Woon je niet in Ede, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Ede werken ook in plaatsen als Bennekom, De Klomp, Ede, Ederveen, Lunteren, Veenendaal, Wageningen, of Zoelen

Slagingskans in Ede

Ede heeft in totaal 30 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Je hebt in Ede iets meer kans van slagen (61%) tijdens je rijexamen dan in de rest van Nederland (57%).

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Ede een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Ede

Statistieken voor Ede

30

rijscholen

61%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Ede bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Ede zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Ede

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Ede?

  Er zijn 30 rijscholen in Ede waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Ede?

  De beste rijschool van Ede is H.G. Speelziek met een gemiddeld slagingspercentage van 95%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Ede?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Ede is 61%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Ede?

  Een rijles bij een rijschool in Ede kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Ede volgen?

  Bij een van de 30 rijscholen in Ede kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Ede en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Ede rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Ede te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Ede heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.