Rijscholen in Emmen

29 rijscholen gevonden in Emmen

Ben je op zoek naar een rijschool in Emmen of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Woon je niet in Emmen, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Emmen werken ook in plaatsen als 't Haantje, Diphoorn, Emmen, Erm, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Klijndijk, Nieuw-Dordrecht, Noord-Sleen, Odoorn, Sleen, of Valthe

Slagingskans in Emmen

Emmen heeft in totaal 29 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Je hebt 6% meer kans van slagen bij een rijschool in Emmen (63%) dan in de rest van Nederland (57%). Dat gaat je zeker lukken!

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Emmen gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Emmen

Statistieken voor Emmen

29

rijscholen

63%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Emmen bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Emmen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Emmen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Emmen?

  Er zijn 29 rijscholen in Emmen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Emmen?

  De beste rijschool van Emmen is van Ommen Opleidingen met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Emmen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Emmen is 63%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Emmen?

  Een rijles bij een rijschool in Emmen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Emmen volgen?

  Bij een van de 29 rijscholen in Emmen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Emmen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Emmen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Emmen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Emmen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.