Rijscholen in Groningen

Wil je je rijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijschool in Groningen? Wij hebben 55 rijscholen gevonden in Groningen waar je eenvoudig een proefles kunt aanvragen zodat je snel kan starten met je rijlessen!

alle rijscholen in Groningen bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Groningen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Groningen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Groningen?

  Er zijn 55 rijscholen in Groningen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Groningen?

  De beste rijschool van Groningen is Auto- en motorrijschool Severijn met een gemiddeld slagingspercentage van 84%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Groningen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Groningen is 59%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Groningen?

  Een rijles bij een rijschool in Groningen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Groningen volgen?

  Bij een van de 55 rijscholen in Groningen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Groningen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Groningen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Groningen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Groningen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.