Rijscholen in Havelte

1 rijschool gevonden in Havelte

Ben je op zoek naar een rijschool in Havelte of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Woon je in de buurt van Havelte zoals Ansen, Darp, Havelte, Havelterberg, Kallenkote, Meppel, Nijeveen, Onna, Ruinerwold, Steenwijk, Uffelte, of Wapserveen dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Havelte

In Havelte is slechts 1 rijschool gevestigd, maar in plaatsen in de buurt zoals Havelte (1), Meppel (16), en Steenwijk (5) kan je ook rijlessen volgen. Zo heb je toch een ruimere keuze in het vinden van een geschikte rijschool.

Voor de hoogste slagingskans in de buurt kan je het beste naar Steenwijk uitwijken. Daar ligt het gemiddelde percentage geslaagden van alle rijscholen op 65%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Meppel. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Meppel op 64%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Vraag hier snel een proef rijles aan in Havelte of in de buurt. Tijdens een proefles kom je te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Havelte

Statistieken voor Havelte

1

rijscholen

46%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Havelte en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Havelte zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Havelte

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Havelte?

  Er is 1 rijschool in Havelte waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Havelte?

  De beste rijschool van Havelte is Autorijschool de Vos met een gemiddeld slagingspercentage van 46%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Havelte?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Havelte is 46%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Havelte?

  Een rijles bij een rijschool in Havelte kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Havelte volgen?

  Bij een van de 1 rijscholen in Havelte kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Havelte en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Havelte rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Havelte te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Havelte heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.