Rijscholen in Heerenveen

15 rijscholen gevonden in Heerenveen

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Heerenveen of omgeving? Dat komt goed uit! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Bontebok, De Knipe, Gersloot, Haskerdijken, Haskerhorne, Heerenveen, Joure, Katlijk, Langezwaag, Luinjeberd, Luxwoude, Mildam, Nieuwebrug, Nieuweschoot, Nijehaske, Oranjewoud, Oudehaske, Oudeschoot, Ouwsterhaule, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Sintjohannesga, Terband, Tjalleberd, of Vegelinsoord woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Heerenveen. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Heerenveen

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 15 rijscholen in Heerenveen en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Heerenveen ligt op 63%. Dat is met 6% een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 57%. Dat moet dan voor jou ook een succes worden!

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Heerenveen gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Heerenveen

Statistieken voor Heerenveen

15

rijscholen

63%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Heerenveen bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Heerenveen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Heerenveen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Heerenveen?

  Er zijn 15 rijscholen in Heerenveen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Heerenveen?

  De beste rijschool van Heerenveen is Rijschool VAN DER WAL met een gemiddeld slagingspercentage van 90%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Heerenveen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Heerenveen is 63%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Heerenveen?

  Een rijles bij een rijschool in Heerenveen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Heerenveen volgen?

  Bij een van de 15 rijscholen in Heerenveen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Heerenveen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Heerenveen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Heerenveen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Heerenveen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.