Rijscholen in Heerhugowaard

21 rijscholen gevonden in Heerhugowaard

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Heerhugowaard of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Alkmaar, Bergen, Broek op Langedijk, Heerhugowaard, Hensbroek, Koedijk, Noord-Scharwoude, Obdam, Oterleek, Oude-Niedorp, Oudkarspel, Oudorp, Sint Pancras, Spierdijk, Stompetoren, Ursem, Waarland, Winkel, Zuid-Scharwoude, of Zuidschermer woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Heerhugowaard. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Heerhugowaard

Hier tref je een overzicht van alle 21 rijscholen in Heerhugowaard waaruit je kunt kiezen.

Gemiddeld doen rijscholen het in Heerhugowaard iets minder goed dan collega`s in de rest van Nederland. Hier ligt het slagingspercentage gemiddeld 1% lager.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Heerhugowaard een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Heerhugowaard
kaart rijscholen Heerhugowaard

Statistieken voor Heerhugowaard

21

rijscholen

56%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Heerhugowaard

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Heerhugowaard en omgeving

alle rijscholen in Heerhugowaard bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Heerhugowaard zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Heerhugowaard

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Heerhugowaard?

  Er zijn 21 rijscholen in Heerhugowaard waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Heerhugowaard?

  De beste rijschool van Heerhugowaard is Rijschool de Winter met een gemiddeld slagingspercentage van 89%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Heerhugowaard?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Heerhugowaard is 56%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Heerhugowaard?

  Een rijles bij een rijschool in Heerhugowaard kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Heerhugowaard volgen?

  Bij een van de 21 rijscholen in Heerhugowaard kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Heerhugowaard en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Heerhugowaard rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Heerhugowaard te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Heerhugowaard heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.