Rijscholen in Heerlen

25 rijscholen gevonden in Heerlen

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Heerlen of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Heerlen woont of in de buurt zoals in Amstenrade, Baneheide, Bocholtz, Brunssum, Elkenrade, Eygelshoven, Eys, Heerlen, Hoensbroek, Kerkrade, Klimmen, Landgraaf, Nuth, Ransdaal, Simpelveld, Voerendaal, Walem, of Wijnandsrade, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Heerlen

Heerlen heeft in totaal 25 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Heerlen ligt op 62%. Dat is met 5% een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 57%. Dat moet dan voor jou ook een succes worden!

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Heerlen een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Heerlen
kaart rijscholen Heerlen

Statistieken voor Heerlen

25

rijscholen

62%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Heerlen

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Heerlen en omgeving

alle rijscholen in Heerlen bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Heerlen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Heerlen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Heerlen?

  Er zijn 25 rijscholen in Heerlen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Heerlen?

  De beste rijschool van Heerlen is Rijschool Sander Heeren met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Heerlen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Heerlen is 62%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Heerlen?

  Een rijles bij een rijschool in Heerlen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Heerlen volgen?

  Bij een van de 25 rijscholen in Heerlen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Heerlen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Heerlen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Heerlen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Heerlen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.