Rijscholen in Helmond

38 rijscholen gevonden in Helmond

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Helmond of omgeving? Dat komt goed uit! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Gemert, Helmond, Lieshout, Mierlo, Milheeze, Mortel, of Nuenen woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Helmond. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Helmond

In Helmond zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 38 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Helmond ligt op 57%. Dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde van mensen die slagen voor hun rijexamen.

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Helmond een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Helmond

Statistieken voor Helmond

38

rijscholen

57%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Helmond bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Helmond zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Helmond

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Helmond?

  Er zijn 38 rijscholen in Helmond waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Helmond?

  De beste rijschool van Helmond is Autorijschool van Stiphout met een gemiddeld slagingspercentage van 85%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Helmond?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Helmond is 57%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Helmond?

  Een rijles bij een rijschool in Helmond kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Helmond volgen?

  Bij een van de 38 rijscholen in Helmond kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Helmond en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Helmond rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Helmond te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Helmond heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.