Rijscholen in Hengelo

20 rijscholen gevonden in Hengelo

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Hengelo of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Baak, Doetinchem, Hengelo, Hummelo, Keijenborg, Toldijk, Vorden, Wichmond, of Zelhem woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Hengelo. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Hengelo

Hier tref je een overzicht van alle 20 rijscholen in Hengelo waaruit je kunt kiezen.

Met een gemiddeld slagingspercentage van 61% doen rijscholen in Hengelo het iets beter dan het landelijk gemiddelde van 57%

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Hengelo gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Hengelo

Statistieken voor Hengelo

20

rijscholen

61%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Hengelo bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Hengelo zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Hengelo

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Hengelo?

  Er zijn 20 rijscholen in Hengelo waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Hengelo?

  De beste rijschool van Hengelo is Motor- en Autorijschool Frank Raven met een gemiddeld slagingspercentage van 88%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Hengelo?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Hengelo is 61%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Hengelo?

  Een rijles bij een rijschool in Hengelo kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Hengelo volgen?

  Bij een van de 20 rijscholen in Hengelo kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Hengelo en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Hengelo rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Hengelo te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Hengelo heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.