Rijscholen in IJhorst

1 rijschool gevonden in IJhorst

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in IJhorst of omgeving? Dat komt goed uit! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Broekhuizen, De Schiphorst, De Wijk, IJhorst, Koekange, Meppel, Nieuwleusen, Punthorst, Rogat, Ruinerwold, Staphorst, of Veeningen woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit IJhorst. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in IJhorst

In IJhorst is slechts 1 rijschool gevestigd, maar in plaatsen in de buurt zoals De Wijk (2), IJhorst (1), Koekange (2), Meppel (16), Nieuwleusen (3), en Staphorst (2) kan je ook rijlessen volgen. Zo heb je toch een ruimere keuze in het vinden van een geschikte rijschool.

Zo ligt in De Wijk het gemiddelde slagingspercentage voor rijscholen op 100%. Dat is de best presterende plaats voor het behalen van je rijbewijs in de buurt van IJhorst.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Meppel. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Meppel op 64%

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in IJhorst of omgeving. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen IJhorst

Statistieken voor IJhorst

1

rijscholen

50%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van IJhorst en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in IJhorst zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in IJhorst

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in IJhorst?

  Er is 1 rijschool in IJhorst waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van IJhorst?

  De beste rijschool van IJhorst is Rijschool Klaas Braad met een gemiddeld slagingspercentage van 50%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in IJhorst?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in IJhorst is 50%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in IJhorst?

  Een rijles bij een rijschool in IJhorst kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in IJhorst volgen?

  Bij een van de 1 rijscholen in IJhorst kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in IJhorst en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in IJhorst rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in IJhorst te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in IJhorst heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.