Rijscholen in Katwijk

8 rijscholen gevonden in Katwijk

Ben je op zoek naar een rijschool in Katwijk of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Of je nou in Katwijk woont of in de buurt zoals in Katwijk, Leiden, Noordwijk, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, of Wassenaar, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Katwijk

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 8 rijscholen in Katwijk en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Katwijk iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 55%. Dat is 2% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Katwijk zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Is er in Katwijk een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Katwijk

Statistieken voor Katwijk

8

rijscholen

55%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Katwijk en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Katwijk zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Katwijk

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Katwijk?

  Er zijn 8 rijscholen in Katwijk waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Katwijk?

  De beste rijschool van Katwijk is Rijschool Zwanenburg.nl met een gemiddeld slagingspercentage van 84%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Katwijk?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Katwijk is 55%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Katwijk?

  Een rijles bij een rijschool in Katwijk kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Katwijk volgen?

  Bij een van de 8 rijscholen in Katwijk kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Katwijk en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Katwijk rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Katwijk te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Katwijk heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.