Rijscholen in Lelystad

31 rijscholen gevonden in Lelystad

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Lelystad of omgeving? Dat komt goed uit! Of je nou in Lelystad woont of in de buurt zoals in of Lelystad, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Lelystad

In Lelystad zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 31 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

Het gemiddelde slagingspercentage in Lelystad ligt met 48% heel wat lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let er dus goed op wanneer je een rijschool uitkiest dat deze goede recensies heeft en een slagingspercentage dat niet te ver onder het gemiddelde (57%) van Nederland ligt .

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Lelystad een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Lelystad

Statistieken voor Lelystad

31

rijscholen

48%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Lelystad bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Lelystad zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Plaatsen in de buurt van Lelystad

Veel gestelde vragen over rijlessen in Lelystad

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Lelystad?

  Er zijn 31 rijscholen in Lelystad waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Lelystad?

  De beste rijschool van Lelystad is Carwell Verkeersschool met een gemiddeld slagingspercentage van 80%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Lelystad?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Lelystad is 48%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Lelystad?

  Een rijles bij een rijschool in Lelystad kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Lelystad volgen?

  Bij een van de 31 rijscholen in Lelystad kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Lelystad en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Lelystad rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Lelystad te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Lelystad heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.