Rijscholen in Mechelen

1 rijschool gevonden in Mechelen

Ben je op zoek naar een rijschool in Mechelen of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Baneheide, Beutenaken, Bocholtz, Born, Elkenrade, Epen, Eys, Gulpen, Heerlen, Heijenrath, Ingber, Lemiers, Margraten, Mechelen, Ransdaal, Reijmerstok, Scheulder, Schin op Geul, Simpelveld, Slenaken, Vaals, Vijlen, Wijlre, of Wittem woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Mechelen. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Mechelen

In Mechelen is slechts 1 rijschool gevestigd, maar in plaatsen in de buurt zoals Bocholtz (1), Born (3), Gulpen (1), Heerlen (25), Lemiers (1), Margraten (4), Mechelen (1), Ransdaal (1), Simpelveld (4), Vijlen (1), en Wijlre (1) kan je ook rijlessen volgen. Zo heb je toch een ruimere keuze in het vinden van een geschikte rijschool.

Zo ligt in Mechelen het gemiddelde slagingspercentage voor rijscholen op 100%. Dat is de best presterende plaats voor het behalen van je rijbewijs in de buurt van Mechelen.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Heerlen. Daar zijn 25 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Heerlen op 62%

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Mechelen of omgeving. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Mechelen

Statistieken voor Mechelen

1

rijscholen

100%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Mechelen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Mechelen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Mechelen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Mechelen?

  Er is 1 rijschool in Mechelen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Mechelen?

  De beste rijschool van Mechelen is Autorijschool R.J.G. Botterweck met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Mechelen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Mechelen is 100%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Mechelen?

  Een rijles bij een rijschool in Mechelen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Mechelen volgen?

  Bij een van de 1 rijscholen in Mechelen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Mechelen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Mechelen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Mechelen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Mechelen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.