Rijscholen in Nieuwegein

24 rijscholen gevonden in Nieuwegein

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Nieuwegein of omgeving! Of je nou in Nieuwegein woont of in de buurt zoals in Benschop, De Meern, Everdingen, Hagestein, Houten, IJsselstein, Lexmond, Lopik, Lopikerkapel, Mijdrecht, Nieuwegein, Ossenwaard, Schalkwijk, Tull en 't Waal, Utrecht, Vianen, of Zwanenburg, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Nieuwegein

Hier tref je een overzicht van alle 24 rijscholen in Nieuwegein waaruit je kunt kiezen.

Met een gemiddeld slagingspercentage van 61% doen rijscholen in Nieuwegein het iets beter dan het landelijk gemiddelde van 57%

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Heb je de juiste rijschool in Nieuwegein gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Nieuwegein

Statistieken voor Nieuwegein

24

rijscholen

61%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Nieuwegein bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Nieuwegein zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Nieuwegein

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Nieuwegein?

  Er zijn 24 rijscholen in Nieuwegein waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Nieuwegein?

  De beste rijschool van Nieuwegein is Rijschool Aahaa met een gemiddeld slagingspercentage van 90%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Nieuwegein?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Nieuwegein is 61%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Nieuwegein?

  Een rijles bij een rijschool in Nieuwegein kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Nieuwegein volgen?

  Bij een van de 24 rijscholen in Nieuwegein kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Nieuwegein en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Nieuwegein rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Nieuwegein te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Nieuwegein heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.