Rijscholen in Noord-Scharwoude

2 rijscholen gevonden in Noord-Scharwoude

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Noord-Scharwoude of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Woon je niet in Noord-Scharwoude, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Noord-Scharwoude werken ook in plaatsen als 't Veld, Alkmaar, Bergen, Broek op Langedijk, Dirkshorn, Heerhugowaard, Hensbroek, Koedijk, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Obdam, Oterleek, Oude-Niedorp, Oudkarspel, Oudorp, Schoorl, Sint Pancras, Tuitjenhorn, Waarland, Warmenhuizen, Zijdewind, of Zuid-Scharwoude

Slagingskans in Noord-Scharwoude

Er zijn in Noord-Scharwoude 2 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 77%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Alkmaar (30), Bergen (3), Dirkshorn (1), Heerhugowaard (21), Hensbroek (1), Koedijk (1), Nieuwe Niedorp (2), Noord-Scharwoude (2), Oudkarspel (1), Oudorp (1), Schoorl (1), Tuitjenhorn (1), Waarland (1), Warmenhuizen (1), en Zuid-Scharwoude (1) een aantal rijscholen die rijlessen in Noord-Scharwoude aanbieden.

In Oudkarspel ligt het gemiddelde slagingspercentage voor rijscholen op 81%. Dat is de best presterende plaats voor het behalen van je rijbewijs in de buurt van Noord-Scharwoude.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Alkmaar. Daar zijn 30 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Alkmaar op 58%

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Noord-Scharwoude. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Noord-Scharwoude

Statistieken voor Noord-Scharwoude

2

rijscholen

77%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Noord-Scharwoude en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Noord-Scharwoude zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Noord-Scharwoude

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Noord-Scharwoude?

  Er zijn 2 rijscholen in Noord-Scharwoude waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Noord-Scharwoude?

  De beste rijschool van Noord-Scharwoude is Autorijschool Langedijk met een gemiddeld slagingspercentage van 89%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Noord-Scharwoude?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Noord-Scharwoude is 77%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Noord-Scharwoude?

  Een rijles bij een rijschool in Noord-Scharwoude kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Noord-Scharwoude volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Noord-Scharwoude kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Noord-Scharwoude en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Noord-Scharwoude rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Noord-Scharwoude te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Noord-Scharwoude heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.