Rijscholen in Ridderkerk

14 rijscholen gevonden in Ridderkerk

Ben je op zoek naar een rijschool in Ridderkerk of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Alblasserdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Haastrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Lekkerkerk, Nieuw-Lekkerland, Noorden, Oud-Alblas, Ouderkerk aan den IJssel, Papendrecht, Puttershoek, Ridderkerk, Rotterdam, Stolwijk, of Zwijndrecht woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Ridderkerk. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Ridderkerk

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 14 rijscholen in Ridderkerk en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Ridderkerk iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 54%. Dat is 3% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Ridderkerk zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Ridderkerk een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Ridderkerk
kaart rijscholen Ridderkerk

Statistieken voor Ridderkerk

14

rijscholen

54%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Ridderkerk

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Ridderkerk en omgeving

alle rijscholen in Ridderkerk bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Ridderkerk zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Ridderkerk

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Ridderkerk?

  Er zijn 14 rijscholen in Ridderkerk waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Ridderkerk?

  De beste rijschool van Ridderkerk is Autorijschool Promoot met een gemiddeld slagingspercentage van 88%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Ridderkerk?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Ridderkerk is 54%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Ridderkerk?

  Een rijles bij een rijschool in Ridderkerk kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Ridderkerk volgen?

  Bij een van de 14 rijscholen in Ridderkerk kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Ridderkerk en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Ridderkerk rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Ridderkerk te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Ridderkerk heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.