Rijscholen in Roermond

21 rijscholen gevonden in Roermond

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Roermond of omgeving? Dat komt goed uit! Woon je niet in Roermond, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Roermond werken ook in plaatsen als Beegden, Buggenum, Haelen, Heel, Herkenbosch, Herten, Horn, Linne, Melick, Neer, Nunhem, Roermond, Sint Odiliënberg, of Swalmen

Slagingskans in Roermond

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 21 rijscholen in Roermond en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

Je hebt 5% meer kans van slagen bij een rijschool in Roermond (62%) dan in de rest van Nederland (57%). Dat gaat je zeker lukken!

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Roermond gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Roermond
kaart rijscholen Roermond

Statistieken voor Roermond

21

rijscholen

62%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Roermond

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Roermond en omgeving

alle rijscholen in Roermond bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Roermond zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Roermond

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Roermond?

  Er zijn 21 rijscholen in Roermond waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Roermond?

  De beste rijschool van Roermond is Autorijschool Fair met een gemiddeld slagingspercentage van 88%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Roermond?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Roermond is 62%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Roermond?

  Een rijles bij een rijschool in Roermond kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Roermond volgen?

  Bij een van de 21 rijscholen in Roermond kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Roermond en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Roermond rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Roermond te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Roermond heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.