Rijscholen in Scherpenzeel

4 rijscholen gevonden in Scherpenzeel

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Scherpenzeel of omgeving? Dat komt goed uit! Of je nou in Scherpenzeel woont of in de buurt zoals in Achterveld, Barneveld, Bennekom, De Glind, De Klomp, Ederveen, Leusden, Maarn, Maarsbergen, Overberg, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal, of Woudenberg, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Scherpenzeel

Er zijn in Scherpenzeel 4 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 57%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Achterveld (1), Barneveld (12), Bennekom (2), Leusden (15), Maarn (1), Renswoude (2), Scherpenzeel (4), Veenendaal (16), en Woudenberg (6) een aantal rijscholen die rijlessen in Scherpenzeel aanbieden.

De hoogste kans van slagen bij een rijschool in de buurt van Scherpenzeel heb je in Achterveld. Het gemiddelde slagingspercentage ligt daar op 83%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Veenendaal. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Veenendaal op 61%

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Vraag hier snel een proef rijles aan in Scherpenzeel. Tijdens een proefles kom je te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Scherpenzeel

Statistieken voor Scherpenzeel

4

rijscholen

57%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Scherpenzeel en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Scherpenzeel zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Scherpenzeel

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Scherpenzeel?

  Er zijn 4 rijscholen in Scherpenzeel waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Scherpenzeel?

  De beste rijschool van Scherpenzeel is Autorijschool Lucca met een gemiddeld slagingspercentage van 71%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Scherpenzeel?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Scherpenzeel is 57%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Scherpenzeel?

  Een rijles bij een rijschool in Scherpenzeel kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Scherpenzeel volgen?

  Bij een van de 4 rijscholen in Scherpenzeel kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Scherpenzeel en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Scherpenzeel rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Scherpenzeel te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Scherpenzeel heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.