Rijscholen in Schiedam

39 rijscholen gevonden in Schiedam

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Schiedam of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Of je nou in Schiedam woont of in de buurt zoals in Delft, Hoogvliet, Pernis, Poortugaal, Rhoon, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, of Vondelingenplaat, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Schiedam

Schiedam heeft in totaal 39 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Het gemiddelde slagingspercentage in Schiedam ligt met 45% heel wat lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Let er dus goed op wanneer je een rijschool uitkiest dat deze goede recensies heeft en een slagingspercentage dat niet te ver onder het gemiddelde (57%) van Nederland ligt .

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Schiedam gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Schiedam
kaart rijscholen Schiedam

Statistieken voor Schiedam

39

rijscholen

45%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Schiedam

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Schiedam en omgeving

alle rijscholen in Schiedam bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Schiedam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Schiedam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Schiedam?

  Er zijn 39 rijscholen in Schiedam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Schiedam?

  De beste rijschool van Schiedam is Autorijschool C. Soares met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Schiedam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Schiedam is 45%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Schiedam?

  Een rijles bij een rijschool in Schiedam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Schiedam volgen?

  Bij een van de 39 rijscholen in Schiedam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Schiedam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Schiedam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Schiedam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Schiedam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.