Rijscholen in Staphorst

2 rijscholen gevonden in Staphorst

Ben je van plan om rijlessen te gaan volgen bij een rijschool in Staphorst of omgeving? Dat komt goed uit! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Bovensmilde, Broekhuizen, De Schiphorst, De Wijk, IJhorst, Meppel, Nieuwleusen, Punthorst, Rogat, Rouveen, of Staphorst woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Staphorst. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Staphorst

In Staphorst hebben we 2 rijleslocaties met een gemiddeld slagingspercentage van 70% voor je gevonden. Mocht daar niet de juiste rijschool bij zitten, dan kan je ook in de omgeving kijken. Zo hebben we ook in Bovensmilde (1), De Wijk (2), IJhorst (1), Meppel (16), Nieuwleusen (3), Rouveen (2), en Staphorst (2) rijscholen gevonden die in Staphorst rijlessen verzorgen.

Voor de hoogste slagingskans in de buurt van Staphorst kan je voor het behalen van je rijbewijs het beste naar De Wijk uitwijken. Daar ligt het gemiddelde van alle rijscholen op 100%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Meppel. Daar zijn 16 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Meppel op 64%

Je rijbewijs halen

Met je rijbewijs ben je straks in staat zelfstandig auto te rijden. Op vakantie? Of naar je opa en oma? Het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid. Begin daarom zo snel mogelijk aan je rijlessen zodat je eerder de weg op kunt!

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Staphorst. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Staphorst
kaart rijscholen Staphorst

Statistieken voor Staphorst

2

rijscholen

70%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Staphorst

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Staphorst en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Staphorst en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Staphorst zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Staphorst

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Staphorst?

  Er zijn 2 rijscholen in Staphorst waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Staphorst?

  De beste rijschool van Staphorst is Piet Gons Rijopleidingen met een gemiddeld slagingspercentage van 73%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Staphorst?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Staphorst is 70%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Staphorst?

  Een rijles bij een rijschool in Staphorst kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Staphorst volgen?

  Bij een van de 2 rijscholen in Staphorst kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Staphorst en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Staphorst rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Staphorst te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Staphorst heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.