Rijscholen in Steenwijk

5 rijscholen gevonden in Steenwijk

Ben je op zoek naar een rijschool in Steenwijk of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Of je nou in Steenwijk woont of in de buurt zoals in Baars, Basse, Blesdijke, Darp, De Blesse, De Bult, De Pol, Eesveen, Frederiksoord, Giethoorn, Havelterberg, Kallenkote, Marijenkampen, Nijensleek, Nijeveen, Onna, Paasloo, Peperga, Scheerwolde, Steenwijk, Steenwijkerwold, Steggerda, Tuk, Willemsoord, Witte Paarden, of Zuidveen, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Steenwijk

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 5 rijscholen in Steenwijk en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je rijexamen bij een rijschool in Steenwijk ligt met 65% heel wat hoger dan in der rest van Nederland (57%). Als dat geen succes wordt!

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Heb je de juiste rijschool in Steenwijk gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Steenwijk
kaart rijscholen Steenwijk

Statistieken voor Steenwijk

5

rijscholen

65%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Steenwijk

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Steenwijk en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Steenwijk en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Steenwijk zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Steenwijk

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Steenwijk?

  Er zijn 5 rijscholen in Steenwijk waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Steenwijk?

  De beste rijschool van Steenwijk is SteenwijkerRijschool met een gemiddeld slagingspercentage van 82%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Steenwijk?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Steenwijk is 65%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Steenwijk?

  Een rijles bij een rijschool in Steenwijk kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Steenwijk volgen?

  Bij een van de 5 rijscholen in Steenwijk kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Steenwijk en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Steenwijk rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Steenwijk te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Steenwijk heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.