Rijscholen in Stiens

3 rijscholen gevonden in Stiens

Ben je op zoek naar een rijschool in Stiens of omgeving om je rijbewijs te gaan halen? Dan helpen wij jou graag verder! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Alde Leie, Berltsum, Bitgum, Bitgummole, Britsum, Feinsum, Hallum, Hijum, Ingelum, Jelsum, Koarnjum, Leeuwarden, Lekkum, Marrum, Marsum, Menaam, Miedum, Oude Bildtzijl, Sint Annaparochie, Snakkerburen, Stiens, Vrouwenparochie, Wânswert, of Wyns woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Stiens. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Stiens

We hebben 3 rijscholen in Stiens voor je gevonden. Het gemiddelde slagingspercentage is hier 49%. Mocht er in Stiens geen plek zijn dan kan je het wellicht vlakbij proberen zoals in Hallum (3), Ingelum (1), Leeuwarden (44), Lekkum (2), Menaam (1), Sint Annaparochie (1), en Stiens (3). Daar zijn ook rijscholen die rijlessen in Stiens aanbieden.

In Ingelum ligt het gemiddelde slagingspercentage voor rijscholen op 62%. Dat is de best presterende plaats voor het behalen van je rijbewijs in de buurt van Stiens.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Leeuwarden. Daar zijn 44 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Leeuwarden op 56%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Vraag hier snel een proef rijles aan in Stiens. Tijdens een proefles kom je te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Stiens
kaart rijscholen Stiens

Statistieken voor Stiens

3

rijscholen

49%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Stiens en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Stiens zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Stiens

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Stiens?

  Er zijn 3 rijscholen in Stiens waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Stiens?

  De beste rijschool van Stiens is De Leeuwarder Autorijschool met een gemiddeld slagingspercentage van 56%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Stiens?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Stiens is 49%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Stiens?

  Een rijles bij een rijschool in Stiens kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Stiens volgen?

  Bij een van de 3 rijscholen in Stiens kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Stiens en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Stiens rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Stiens te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Stiens heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.