Rijscholen in Utrecht

Wil je je rijbewijs halen en ben je op zoek naar een rijschool in Utrecht? Wij hebben 80 rijscholen gevonden in Utrecht waar je eenvoudig een proefles kunt aanvragen zodat je snel kan starten met je rijlessen!

meer informatie over rijles in Utrecht?

80 rijscholen gevonden in Utrecht

Veel gestelde vragen

 • Hoeveel rijscholen zijn er in Utrecht?

  Er zijn 80 rijscholen in Utrecht waar je rijles kunt volgen.

 • Wat is de beste rijschool van Utrecht?

  De beste rijschool van Utrecht is Rijschool Azmani met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Utrecht?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Utrecht is 59%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • Wat kosten rijlessen in Utrecht?

  Een rijles bij een rijschool in Utrecht kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Utrecht heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.

Rijlessen volgen in Utrecht

Het is goed mogelijk om rijlessen te volgen in Utrecht. Er zijn vele rijscholen in de regio waar je zowel je motorrijbewijs als auto rijbewijs kunt behalen, maar ook andere soorten rijlessen zijn er beschikbaar. Daarvoor kan je een proefles aanvragen bij de bovenstaande rijscholen.

Wachttijd voor rijlessen in Utrecht

Het kan ook zijn dat de wachttijd voor rijlessen in Utrecht te lang is. Het is dan mogelijk om te kijken naar locaties in de omgeving van Utrecht, zoals in Bilthoven of je kunt rijles volgen in Houten waar de wachttijden vaak korter zijn dan in Utrecht.

Prijzen rijlessen in Utrecht

De prijzen voor het volgen van rijles in Utrecht hangt af van de rijschool waarvoor je kiest. De rijlesprijzen varieren van 35 tot 75 euro per uur. Het is dan ook verstandig om vooraf om een proefles te vragen, waardoor je vantevoren een duidelijke indicatie krijgt van de kosten voor je rijbewijs. Ook zijn er rijscholen die pakketten aanbieden waarmee je vooraf weet hoeveel lessen je gaat volgen en hoe lang dat gaat duren inclusief de prijzen.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Utrecht zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen: