Rijscholen in Utrecht

81 rijscholen gevonden in Utrecht

Wil je starten met het volgen van rijlessen en ben je op zoek naar een goede rijschool in Utrecht of omgeving? Dan zit je hier helemaal goed! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Bilthoven, Bosch en Duin, Bunnik, De Bilt, De Meern, Groenekan, Houten, Huis ter Heide, Maarssen, Maartensdijk, Mijdrecht, Nieuwegein, Odijk, Oud-Zuilen, Utrecht, Westbroek, Zeist, of Zwanenburg woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Utrecht. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Utrecht

Utrecht heeft in totaal 80 rijscholen. Dit zijn relatief veel locaties waar je rijles kunt volgen. Wij hebben hier een overzicht van de beste scholen gemaakt waaruit je kunt kiezen.

Gemiddeld slagen er met 59% in Utrecht iets meer leerlingen voor hun eerste rijexamen dan in de rest van Nederland. Daar ligt het gemiddelde slagingspercentage 2% lager op 57%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Is er in Utrecht een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Utrecht

Statistieken voor Utrecht

81

rijscholen

59%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Utrecht bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Utrecht zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Utrecht

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Utrecht?

  Er zijn 81 rijscholen in Utrecht waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Utrecht?

  De beste rijschool van Utrecht is Autorijschool Marleen met een gemiddeld slagingspercentage van 92%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Utrecht?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Utrecht is 59%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Utrecht?

  Een rijles bij een rijschool in Utrecht kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Utrecht volgen?

  Bij een van de 81 rijscholen in Utrecht kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Utrecht en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Utrecht rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Utrecht te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Utrecht heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.