Rijscholen in Volendam

4 rijscholen gevonden in Volendam

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Volendam of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Ook als je bijvoorbeeld vlakbij in Edam, Hobrede, Ilpendam, Katwoude, Kwadijk, Middelie, Middenbeemster, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Purmerend, Purmerland, Volendam, Warder, of Zuidoostbeemster woont dan kan je kiezen voor een rijschool uit Volendam. De meeste rijinstructeurs vinden het niet erg om wat verder te rijden.

Slagingskans in Volendam

Er zijn in Volendam 4 rijscholen gevestigd met een gemiddeld slagingspercentage van 65%. Als daar weinig plek is, zijn er vlakbij zoals in Edam (2), Middelie (1), Middenbeemster (1), Monnickendam (3), Oosthuizen (1), Purmerend (43), Purmerland (1), Volendam (4), en Zuidoostbeemster (1) een aantal rijscholen die rijlessen in Volendam aanbieden.

Voor de hoogste slagingskans in de buurt van Volendam kan je voor het behalen van je rijbewijs het beste naar Oosthuizen uitwijken. Daar ligt het gemiddelde van alle rijscholen op 70%.

De dichtstbijzijnde plaats met de meeste rijscholen is Purmerend. Daar zijn 43 locaties waar je rijlessen kunt volgen. Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Purmerend op 53%

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Je kunt hier direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles in Volendam. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Volendam
kaart rijscholen Volendam

Statistieken voor Volendam

4

rijscholen

65%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Volendam

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Volendam en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Volendam en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Volendam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Volendam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Volendam?

  Er zijn 4 rijscholen in Volendam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Volendam?

  De beste rijschool van Volendam is Autorijschool Woudenberg met een gemiddeld slagingspercentage van 76%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Volendam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Volendam is 65%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Volendam?

  Een rijles bij een rijschool in Volendam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Volendam volgen?

  Bij een van de 4 rijscholen in Volendam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Volendam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Volendam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Volendam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Volendam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.