Rijscholen in Wageningen

6 rijscholen gevonden in Wageningen

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Wageningen of omgeving! Woon je niet in Wageningen, maar wel in de buurt dan komt de rij-instructeur wellicht ook bij jou langs. De meeste rijscholen uit Wageningen werken ook in plaatsen als Andelst, Bennekom, Dodewaard, Ede, Heelsum, Hemmen, Heteren, Kesteren, Opheusden, Randwijk, Renkum, Rhenen, Veenendaal, Wageningen, of Zetten

Slagingskans in Wageningen

Hier tref je een overzicht van alle 6 rijscholen in Wageningen waaruit je kunt kiezen.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Wageningen iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 54%. Dat is 3% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Wageningen zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Een rijbewijs geeft je enorm veel vrijheid. Je mag straks eindelijk zelfstandig op vakantie of even langs bij je opa en oma. Hoe eerder je begint met rijles, des te eerder je je rijbewijs in ontvangst kunt nemen.

Heb je de juiste rijschool in Wageningen gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Wageningen
kaart rijscholen Wageningen

Statistieken voor Wageningen

6

rijscholen

54%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Top 10 rijscholen in Wageningen

Hier tref je een overzicht van de beste rijscholen in Wageningen en omgeving

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Wageningen en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Wageningen zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Wageningen

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Wageningen?

  Er zijn 6 rijscholen in Wageningen waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Wageningen?

  De beste rijschool van Wageningen is Verkeersschool go4all met een gemiddeld slagingspercentage van 91%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Wageningen?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Wageningen is 54%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Wageningen?

  Een rijles bij een rijschool in Wageningen kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Wageningen volgen?

  Bij een van de 6 rijscholen in Wageningen kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Wageningen en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Wageningen rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Wageningen te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Wageningen heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.