Rijscholen in Wassenaar

8 rijscholen gevonden in Wassenaar

Is het tijd voor rijles bij een goede rijschool in Wassenaar of omgeving? Dan start hier de route naar je rijbewijs! Of je nou in Wassenaar woont of in de buurt zoals in Den Haag, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam, Nootdorp, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, of Zoeterwoude, er is altijd wel een rijschool waar je kunt starten met het halen van je rijbewijs.

Slagingskans in Wassenaar

Wij hebben hier speciaal voor jou alle 8 rijscholen in Wassenaar en omgeving voor je op een rij gezet, zodat je exact kunt kiezen welke locatie het beste bij je past.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Wassenaar iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 53%. Dat is 4% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Wassenaar zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Heb je de juiste rijschool in Wassenaar gevonden? Vraag dan direct een proef rijles aan. Zo kom je direct te weten of de rijschool goed bevalt en of ze voldoende plek hebben om rijlessen te volgen.
Veel veilige kilometers gewenst!

kaart rijscholen Wassenaar

Statistieken voor Wassenaar

8

rijscholen

53%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

Onderstaande rijscholen zijn in de buurt van Wassenaar en bieden ook rijlessen aan.

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Wassenaar zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Wassenaar

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Wassenaar?

  Er zijn 8 rijscholen in Wassenaar waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Wassenaar?

  De beste rijschool van Wassenaar is Rijschool Rijbewijs2Get met een gemiddeld slagingspercentage van 79%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Wassenaar?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Wassenaar is 53%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Wassenaar?

  Een rijles bij een rijschool in Wassenaar kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Wassenaar volgen?

  Bij een van de 8 rijscholen in Wassenaar kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Wassenaar en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Wassenaar rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Wassenaar te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Wassenaar heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.