Rijscholen in Zaandam

36 rijscholen gevonden in Zaandam

Klaar om te starten met rijlessen om je rijbewijs te gaan halen? Wij helpen je bij het vinden van de juiste rijschool in Zaandam of omgeving! Woon je in de buurt van Zaandam zoals Amsterdam, Amsterdam-Zuidoost, Bennebroek, Den Burg, Den Ilp, Halfweg, Koog aan de Zaan, Landsmeer, Leimuiden, Oostzaan, Westzaan, Wijdewormer, Zaandam, Zaandijk, of Zwanenburg dan ben je hier ook op de juiste plek om een rijschool uit te kiezen. De meeste rij-instructeurs hebben een ruim werkgebied.

Slagingskans in Zaandam

In Zaandam zijn heel veel rijscholen te vinden. We hebben maar liefst 36 leslocaties gevonden waar je kunt beginnen met het volgen van rijlessen.

De kans van slagen voor je eerste keer afrijden ligt bij een rijschool in Zaandam iets lager dan in de rest van Nederland. Het slagingspercentage ligt hier op een gemiddelde van 55%. Dat is 2% lager dan het landelijk gemiddelde van 57%. Informeer dus goed voor een rijschool in Zaandam zodat je de juiste kiest die een gemiddeld hogere score heeft.

Je rijbewijs halen

Tenzij je enorm van openbaar vervoer houdt is het hebben van je rijbewijs ontzettend handig. Je bent in een auto of op de motor toch wat flexibeler. Of je nou met je vrienden op vakantie gaat of even langs wilt bij je opa en oma aan de andere kant van het land. Start dus snel met rijlessen volgen en ga die vrijheid tegemoet!

Is er in Zaandam een rijschool die bij je past? Je kunt daar dan direct een proefles aanvragen voor je eerste rijles. Zo kom je er eenvoudig achter of de rijschool plek heeft en of het de juiste locatie voor het behalen van je rijbewijs is.
We wensen je heel veel rijplezier!

kaart rijscholen Zaandam

Statistieken voor Zaandam

36

rijscholen

55%

slagingspercentage

€50-75

per rijles

alle rijscholen in Zaandam bekijken?

Mocht er voor jou geen geschikte rijschool in Zaandam zijn, kijk dan verder in onderstaande plaatsen:

Veel gestelde vragen over rijlessen in Zaandam

 • 1. Hoeveel rijscholen zijn er in Zaandam?

  Er zijn 36 rijscholen in Zaandam waar je rijles kunt volgen.

 • 2. Wat is de beste rijschool van Zaandam?

  De beste rijschool van Zaandam is Rijschool Quality NH met een gemiddeld slagingspercentage van 100%.

 • 3. Wat is het gemiddelde slagingspercentage in Zaandam?

  Het gemiddelde slagingspercentage van alle rijscholen in Zaandam is 55%. In heel Nederland ligt het gemiddelde van het aantal leerlingen dat slaagt voor het rijexamen op 57%

 • 4. Wat kosten rijlessen in Zaandam?

  Een rijles bij een rijschool in Zaandam kost tussen de 50 en 75 euro. Dit is afhankelijk van hoe lang de rijles duurt. Wil je weten hoeveel rijlessen je in total nodig hebt? Vraag dan een proefles aan.

 • 5. Welke rijlessen kan ik in Zaandam volgen?

  Bij een van de 36 rijscholen in Zaandam kan je verschillende soorten rijlessen volgen:

  Auto rijles: Zodra je 16,5 jaar oud bent mag je beginnen met rijlessen waarin je van je rijinstructeur leert je hoe de auto werkt, hoe je door het verkeer moet bewegen en hoe je speciale verkeershandelingen dient uit te voeren. Slaag je voor je rijexamen, dan mag je zelfstandig de weg op in de auto.

  Motorrijles: Wil je je motorrijbewijs halen? Dan zijn er in Zaandam en de directe omgeving voldoende rijscholen waar je motorrijlesen kunt volgen. Voor je motorrijbewijs dien je verschillende examens te behalen voordat je zelfstandig de weg op mag. Allereerst je theorie examen, daarnaast 2 praktijkexamens: AVD en ADB Meer daarover lees je hier

  Scooter-/ brommerrijles: Ook voor je scooter of brommerrijbewijs kan je in Zaandam rijlessen volgen. Je leert hier hoe je veilig met je brommer of scooter door het verkeer kunt rijden en kunt ook via deze rijscholen je theorie examen aanvragen.

  Ben je van plan om bijvoorbeeld je bus-, aanhanger of bijvoorbeeld taxi rijbewijs te halen? Gebruik daarvoor de filterknop om de rijschool in Zaandam te vinden die dit type rijles aanbiedt.

 • 6. Kan ik eenvoudig een proefles aanvragen?

  Ja, je kunt bij diverse rijscholen in Zaandam heel eenvoudig een proefles aanvragen zodat je kunt kijken of de manier van lesgeven bij je past. Zo weet je ook hoeveel lesuren je nodig hebt om je rijbewijs te halen en kan de rijinstructeur een lespakket voor je samenstellen.